2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00236 Tudásfejlesztés támogatása a legújabb mesterséges intelligencia eszközök felhasználásával
Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program – VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

VEKOP-2.1.1-15

Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program – VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása: A mobil munkaerő hatékonyságát növelő üzleti döntéstámogató rendszer kifejlesztése az Invigor Kft.-nél

A projekt adatai:
A projekt címe: A mobil munkaerő hatékonyságát növelő üzleti döntéstámogató rendszer kifejlesztése az Invigor Kft.-nél.
Megvalósulás helyszíne: 1023 Budapest, Bécsi út 4. II. em.
Támogatás összege: 85.919.653 Ft, Támogatás intenzitása: 44,26%
Támogatási döntés dátuma: 2017.10.02.
Projekt megvalósítás tényleges kezdete: 2017.07.01.
Projekt megvalósítás tényleges befejezése: 2019.06.30.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00183

Kedvezményezett neve:
Invigor Informatika Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Bartók Béla út 15. d. ép.

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság

A projekt célkitűzésének megfelelően elkészült egy prototípus alkalmazás. A kifejlesztett megoldás alkalmas arra, hogy meghatározott szempontok szerint gyűjtse és rendszerezze a nyilvánosan elérhető üzleti híreket. Jelenleg is automatikusan gyűlnek az adatok a tudásbázisunkba és az üzleti célnak megfelelően friss adatok segítségével hangolni tudjuk a szolgáltatást vezérlő döntési modellt. Lefejlesztettük a szolgáltatás prototípusát, kialakult a stabil és skálázható technikai háttér, elvégeztük a szolgáltatás folyamatos nyújtására alkalmas infrastruktúra dokumentálását. A projekt keretében meghatároztuk a technikai környezetet, annak alternatíváit, például melyik felhő szolgáltatónál fusson a szoftverünk, milyen adatbázist alkalmazzunk, hogyan biztosítható a szolgáltatás szükséges teljesítménye. Ebben a tervben került lefektetésre az, hogy a működő prototípus-termék értékesítéséhez, illetve továbbfejlesztéséhez melyek azok a további professzionális eszközök amivel hosszú távon is üzemeltetni lehet a rendszert.

A megvalósított alkalmazás prototípusa támogatja a szolgáltatás folyamatos továbbfejlesztését is. Az üzleti terv szakaszainak megvalósításához a szükséges visszamérésre is felkészültünk, a piac visszajelzésének megfelelően gyors elemzésre és szolgáltatás bővítésre van lehetőség. A kialakított technikai és üzleti rugalmasság együttesen eredményezi a gyors piacra lépést és agilis üzleti növekedést.

A projekt során létrejött döntéstámogató rendszerünk célja az hogy egyfajta „intelligens tanácsadó” eszközünk lehessen, automatikusan gyűjtött információk feldolgozásával tanuljon és fejlődjön a rendszer. A beépített mesterséges intelligencia algoritmus teljesítménye menet közben monitorozható. A mindenkori legújabb mesterséges intelligencia technológiák zökkenőmentesen beépíthetők a rendszerünkbe.