2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00236 Tudásfejlesztés támogatása a legújabb mesterséges intelligencia eszközök felhasználásával
Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program – VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

A Gartner a PureStorage-ot nevezte meg piacvezetőnek

A Gartner kiadta szokásos évi Solid-State Array (SSA) Magic Quadrant jelentését, amelyben a Pure Storage-ot nevezi meg piacvezetőnek. A Pure Storage immáron negyedik éve szerepel a vezető négyesben - a vízió teljességét és dinamizmust tekintve pedig mind a négy évben az első helyen szerepelt. 

A Gartner kiadta szokásos évi Solid-State Array (SSA) Magic Quadrant jelentését, amelyben a Pure Storage-ot nevezi meg piacvezetőnek. A Pure Storage immáron negyedik éve szerepel a vezető négyesben - a vízió teljességét és dinamizmust tekintve pedig mind a négy évben az első helyen szerepelt. A Flash tárolók szakértője elképesztő tempóban ontja magából az innovatív megoldásokat: 2016-ban bemutatták a FlashArray//M család rekonfigurált verzióját, a FlashArray//X-et, valamint szorosabbra fűzték együttműködésüket a Cisco-val (Cisco Validated Desins), valamint bejelentettek egy 75 pengés rendszert.

A Gartner egy olyan, a publikum számára nem ismert titkos metódust használ a vállalatok osztályozására, amelyről csak annyit árul el, hogy a nyertes cég rendelkezik a "legjobb megvalósító képességgel" valamint "legteljesebb vízióval". A vállalatokat négy szegmensre osztják:

  • vezetőkre, akik rendelkeznek a megfelelő piaci részesedéssel, hitelességgel valamint sales és marketing eszközökkel és képességekkel, hogy a piacot formálják. Ezek a cégek innovációról, a piaci igények tökéletes ismeretéről tesznek tanúbizonyságot. Emellett jelen vannak a világ legfontosabb 5 földrajzi régiójában és folyamatos, megbízható pénzügyi teljesítménnyel rendelkeznek.
  • kihívókra, akik olyan piaci teljesítményt nyújtanak, amely a vezetők szegmensében található cégek pozícióját fenyegetik. Erős termékpalettával, pénzügyi helyzettel és piaccal rendelkeznek, amely folyamatos fejlődést biztosít és vetít előre számukra.
  • innovátorokra, akik újszerű termékekkel állnak elő, amelyek nagyszámú felhasznló problémáira nyújtanak megoldást, azonban még nem bizonyítottak, nem rendelkeznek megfelelő nagyságú piaci részesedéssel. 
  • specialistákra akik a piac csak egy kis szegmensére fókuszálnak.

Ezek alapján lett tehát a Pure Storage az első helyezett, olyan nagy vállalatokat megelőzve, mint a Dell EMC, HPE vagy a NetApp.
  

A Gartner szerint a Pure Storage rendelkezett egy tervvel és vízióval, hogy a flash alapú meghajtókat a piac új szegmenseibe is eljuttassa, valamint szélesítse saját termékpalettáját - és ezt a tervet maradéktalanul teljesítette is. Az első négyes mögött találhatunk még olyan cégeket mint az IBM, a DS valamint a Kaminario, amelyek magas pontszámmal rendelkeznek a víziót illetően, azonban gyengébbek a megvalósításban.

További részletek: https://www.purestorage.com/microsites/gartner-mq-2017.html