2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00236 Tudásfejlesztés támogatása a legújabb mesterséges intelligencia eszközök felhasználásával
Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program – VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Vadnai Benjamin a 33. helyen zárta a riói olimpiát.

Első futamában nagyon jó rajttal a 9. helyen végzett az Invigor által is szponzorált vitorlázó. Testvére, Vadnai Jonatán Kielben pedig U21 világbajnok lett.

A magyar versenyző négy kijelölt versenyből – miami világkupa, a Las Palmas-i Európa-bajnokság, a Palma de Mallorcán rendezett EUROSAF-verseny és a most zárult mexikói világbajnokság - háromszor bizonyult a legjobbnak, így indulhatott - életében először - a XXXI. olimpiai játékokon. (Forrás: Nemzeti Sport)

Vadnai Benjamin újságírói kérdésre elmondta, hogy a környezettel és a felszeréléssel elégedett, az étkeztetéssel és a szervezettséggel azonban adódtak problémák.

"Sajnos az étkeztetés nem túl jó, minőségben és választékban sajnos messze elmarad az elvárhatótól. A szervezők többsége egyáltalán nem beszél angolul, szerencsés esetben a külföldi önkéntesek segítségére számíthatunk."

Ezt viszont számára ellensúlyozta a brazilok lelkesedése és segítőkészsége. A hírekben sokat hallott vízminőséget vitató vélekedéseket nem erősítette meg, melyet a versenyek megkezdése előtti vizsgálat is biztonságosnak, a versenyzők egészségére veszélytelennek ítélt meg.

„Sokkal rosszabbra számítottam. Simán vitorlázható, és az időjárás is tökéletes. Néha lehet látni egy-két szemetet, de nem vészes. A mezőny, amelyben vitorlázom, hasonló az olimpiaihoz. A cél, hogy tartani tudjam majd a tempót, és a sebességem is elég jó”

Forrás: http://www.hirplaza.hu/vadnai-benjamin-a-hiedelmekkel-ellentetben-nem-annyira-szennyezett-a-viz-rioban/

Az első edzések után elégedetten és bizakodva szállt vízre a vitorlás versenyeknek otthont adó Guanabara-öbölben, ahol meglepetésre első futamában a korosztályos világ- és európa bajnok Benjamin a  9. helyen végzett.

"Nagyon tetszett a hajóm, jó minőségű volt, és kifejezetten értékeltük, hogy a nevünket is külön feltüntették rajtuk az általunk képviselt nemzet nevével együtt. Általában a középmezőnyben hajóztam. Az utolsó futamban GPS követőt is kaptunk, az egész versenyt kivetítőn követhették a nézők a tengerparton."

Versenyzőnk végül a 29. és 25. hellyel búcsúzott, így összesítésben a 33. helyen fejezte be a játékokat. Mivel a vitorlás versenyeket az olimpiai falutól távol rendezték meg, Benjamin úgy döntött, hogy az utolsó pár napra beköltözik , azonban az itteni körülményekről sem volt jó véleménnyel.

"A szobák felszereltsége rendkívül puritán volt, két ágy és egy vászonból készült "szekrény". Külön kérnem kellett hűtőt, de még széket is, hogy egyáltalán letudjak ülni valahova. Takarításért szintén nekem kellett szólnom, az előző lakók után ugyanis nem takarítottak ki. Viszont nagyon tetszett, hogy a faluból buszokkal szállítottak minket a még folyó versenyek helyszíneire, így élőben követhettünk végig kosár és vízilabda meccseket, valamint kajakos futamokat is."

A záróünnepség alatt hatalmas vihar tombolt, ezért azon sokan nem vettek részt. Benjamin számára az olimpia óriási élmény volt, sokat tanult és reméli, hogy a tókiói eseményen már pontszerző helyen végezhet.

Vadnai Jonatán a németországi Kielben megrendezett U21-es világbajnokságon 144 induló között diadalmaskodott. A verseny utolsó futamát a nem megfelelő szélerősség miatt törölni kényszerültek, így a résztvevők 10 futamon elért eredményei alapján hírdették ki a győztest. Nyilatkozatában Jonatán kifejezetten örült az események ilyetén alakulásának, mert a törölt futam előtt idegességre és túlzott drukkra panaszkodott. Nem úgy fő vetélytársa, a spanyol Joel Rodriguez akinek mindent eldöntő lett volna az utolsó kör, hiszen Jonatán mögött csak 3 ponttal maradt el.

Az Invigor Informatika Kft. a két versenyzőt immáron 4 éve támogatja. Sikereikhez tiszta szívből gratulálunk!