2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00236 Tudásfejlesztés támogatása a legújabb mesterséges intelligencia eszközök felhasználásával
Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program – VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Ígéretes együttműködésünk a Clouderával

A Cloudera magyarországi leányvállalata és az Invigor Informatika Kft. közötti együttműködés idén januárban indult el. Az együttműködés hamar kezdeti sikerhez vezetett.

A Cloudera magyarországi leányvállalata és az Invigor Informatika Kft. közötti együttműködés idén januárban indult el. Az együttműködés hamar kezdeti sikerhez vezetett. Áprilisban a két cég konzultációs szolgáltatást nyújtott hazánk egyik legnagyobb bankjának a Big Data kapcsán. Az ötnapos konzultáció célja az volt, hogy meghatározásra kerüljön a bank számára legkedvezőbb gyártó-független Big Data hardver és szoftver architektúra. A bank felkészült szakemberei bemutatták előzetes terveiket a Big Data infrastruktúrára vonatkozóan, melyet a Cloudera senior konzulensei véleményeztek, majd az elhangzott javaslatok alapján közösen véglegesítettek.

Mivel a jelenlegi trendeknek megfelelően a kezelendő adatmennyiség évről évre nő, hazánkban is elkerülhetetlen a Big Datához hasonló rendszerek kiépítése, bizakodva tekintünk hát a jövőbe az Invigor Informatika Kft. és a Cloudera együttműködése kapcsán.

A Cloudera jelenleg a Szilícium-völgy egyik legdinamikusabb vállalkozása, alapítói között igazi nagyágyúk, Google, Facebook, Yahoo! és Oracle mérnökök vannak. Ők voltak az elsők, akik egy egész céget építettek a Hadoop szolgáltatások köré, még 2008-ban. Jelenleg a Cloudera több mint 2600 embert foglalkoztat a világ 28 országában. További információ: https://www.cloudera.com/